9/11/2018

Η στιγμή της Βράβευσης των Καρδιολόγων που τιμήθηκαν στο πλαισιο της Ημερίδας «Λ...


Η στιγμή της Βράβευσης των Καρδιολόγων που τιμήθηκαν στο πλαισιο της Ημερίδας «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)»
Ένας από αυτούς ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Παν. Αθηνών Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός, για το έργο που πραγματοποίησε σε νοσοκομεία στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου. Το κύριο κοινωνικό του έργο αναφέρεται στο χρόνο της υπουργίας του. Ως Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επέτυχε να εξαιρέσει τη χώρα από τη συνθήκη του Μααστριχτ και να αποκτήσει η χώρα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό και δέκα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία καθώς και τα μεγάλα προνοιακά ιδρύματα (ΚΕΚΥΚΑμεα) για την υποστήριξη των ΑμεΑ.

Βραβείο για την συνεισφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό έλαβε ο Γεώργιος Παρχαρίδης. Ο κ. Παρχαρίδης ασχολήθηκε για 40 περίπου χρόνια με τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ήταν εμπνευστής των πανελλαδικών φεστιβάλ των ποντιακών χορών της νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τη διδασκαλία της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού και της Ποντιακής Διαλέκτου. Στήριζε και στηρίζει τη νεολαία η οποία ακολουθεί με σταθερό βήμα την πορεία του πολιτισμού και της παράδοσης των Ελλήνων του Πόντου. #livemedianews #mednews
more...